Oliebollenbakkers kelderen op de ranglijst

BOMMELERWAARD – De Oliebollenbakkers uit De Bommelerwaard uit De Bommelerwaard zullen dit jaar waarschijnlijk met een minder gevoel terugkijken naar de jaarlijkse oliebollentest van het AD. Bakkerij Ruud & Chantal Gremmee uit Rossum verloren hun topnotering van de afgelopen twee jaar en duikelden naar de 40e plaats.

Conclusie van het AD: De voorgaande drie jaar scoorde Ruud Gremmee twee keer een 9,5. Dus zal het nu even slikken zijn. Vooral de korstkwaliteit krijgt veel kritiek. De smaak is in orde.

Bakkerij Van Keulen uit Gameren vinden we terug op een 84e plaats en zijn eindcijfer 6 is ook een stuk minder dan de voorgaande jaren. Het AD over Van Keulen: “Vergeleken met voorgaande jaren laat Van Keulen steken vallen. En ‘te harde korst’ en ‘te droge bol’ zijn geen opmerkingen die voor bonuspunten zorgen. Ook vrij vast van structuur.”

Een plaatje lager vinden we Bakkerij van Horssen uit Zaltbommel die ook niet verder kwam dan een mager zesje. Het AD was ook duidelijk over hun oliebol, “Een bolletje om naar te kijken, minder om te eten. Of zoals een panellid zegt: ‘Beoordeel een boek niet op het omslag.’ De te grote hoeveelheid vulling zorgt voor smaaklawaai” aldus het AD.

Het AD onderzocht geen oliebollen in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard.

De beste oliebol is te vinden in Spijkenisse bij Bakkerij Voskamp die van het panel een 10 kreeg als eindcijfer. De minst lekkere oliebollenkraam staat in Schalkwijk-Haarlem die een 1 kreeg.