Balletvoorstelling Belle & het Beest en Messiah 31 maart/ 1 april

31 maart – 1 april

Vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april dansen de leerlingen van Balletschool Paulette Willemse het beroemde sprookje Belle en het Beest. Het is een klassieke voorstelling waaraan ook de jongste kleutergroepen meedoen.

Paulette en haar collega’s hebben zich laten inspireren door het originele verhaal van Belle en het Beest met daarbij wat elementen uit de alom bekende Disneyfilm wat een verrassende, mooie familievoorstelling als resultaat heeft.

De vader van Belle, een koopman, is veel op reis. Tijdens één van zijn reizen komt hij bij een betoverd kasteel waar geen mensen wonen, maar wel levende voorwerpen zoals Theekopjes, Klokken, Kandelaars en Plumeaus. In de magische tuin plukt hij een roos om mee naar huis …te nemen voor Belle. Hij haalt zich hiermee echter de woede van het Beest op de hals en die eist dat de koopman zijn dochter aan hem geeft. Belle is eerst erg bang voor het Beest, maar langzaamaan leert ze hem beter kennen en raken ze bevriend. Zal Belle de betovering van het kasteel en het Beest weten te verbreken?

Na de pauze dansen de gevorderde klassieke groepen een muziekballet dat Paulette gemaakt heeft op een selectie uit de beroemde Messiah van Händel. Zij is daarbij uitgegaan van de sfeer van de stukken maar heeft ook de verschillende stemmen en melodielijnen gevisualiseerd, duidelijk herkenbaar voor wie bekend is met dit prachtige koorwerk.

Er zijn 3 voorstellingen: 

vrijdagavond 19.30 uur
* zaterdagmiddag 14.30 uur
* zaterdagavond 19.30 uur = UITVERKOCHT plaatsing op de wachtlijst mogelijk

Reserveren kan via reserveren@paulettewillemse.nl
Ruiterstraat 23-25 Zaltbommel

 

Bron: Beleef - Bommelerwaard en regio