Munnikenland veiliger voor mens en dier

In het Munnikenland bij Slot Loevestein nemen we verkeersremmende maatregelen.

Dit is nodig omdat het verkeer dwars door het natuurgebied rijdt en er runderen en paarden in het gebied loslopen. Op de Maaskade tussen de Munnikenhof en de parkeerplaats ten oosten van Slot Loevestein plaatsen we drempels en wegversmallingen. Zo rijden auto’s en andere voertuigen minder hard in dit gebied.

Paarden en runderen

We passen de toegangsweg naar Slot Loevestein aan omdat het verkeer dwars door een natuurgebied rijdt. De paarden en runderen die in het gebied grazen, lopen vrij rond en kunnen ook op de weg stilstaan of oversteken. Dat kan gevaarlijk situaties opleveren.

Wethouder Adrie Bragt: ”Door deze werkzaamheden uit te voeren, maken we het Munnikenland veiliger voor mens en dier. Hierdoor kan iedere bezoeker zonder gevaar door het natuurgebied rijden.”

Omleidingsroute en werkzaamheden

De werkzaamheden starten op dinsdag 18 april en eindigen eind april. Tijdens de werkzaamheden volgt u de omleidingsroute via de Schouwendijk. De Schouwendijk is normaal gesproken een fietspad. Houd er dus rekening mee dat de weg smal is. Op deze omleidingsroute kunt u ook rondlopende runderen en paarden tegenkomen, dus pas uw snelheid aan en laat de dieren rustig oversteken.

Parkeerplaatsen aanwezig

Parkeren langs de Maaskade is niet meer toegestaan. De runderen en paarden kunnen hier schade veroorzaken aan uw auto. U kunt gebruik maken van de parkeerplaatsen in het Munnikenland.

Bron: gemeente Zaltbommel