Hattrick voor Gijsbert Nieuwkoop in de Omloop van het Munnikenland

BRAKEL – Gijsbert Nieuwkoop uit Veen heeft zaterdagmiddag voor de derde opeenvolgende keer de Omloop van het Munnikenland gewonnen.

Nieuwkoop die op Paasmaandag ook al de ronde van Werkendam wist te winnen heeft de omloop van zijn eigen vereniging WTC Maaswaal nu vijf keer gewonnen.

De Omloop met start en finish op de wielerbaan was dit jaar bijzonder zwaar, en de straffe wind speelde zeker in het Munnikenland waar hij vrij spel had zijn tol. Het was dan ook helemaal niet vreemd dat al bij de eerste doorkomst na 7,5 kilometer het peloton volledig uit elkaar was geslagen. In de twee ronde viel het peloton nog verder uiteen, in de voorste groep onder andere Gijsbert Nieuwkoop, Robbert van Dalen uit Giessen en good old Arnold Stam uit Sprang-Capelle. Daar waren meteen ook een aantal behoorlijke schermutselingen, de eerste poging om weg te komen werd door Stam tenietgedaan. Even later moest Nieuwkoop zelf in de beugels om een aantal mannen terug te pakken.

In de vijfde ronde opnieuw een ontsnapping en nu lukte het drie renners wel om weg te komen, waaronder Nieuwkoop. De groep kreeg maximaal vijftig seconden voorsprong op de achtervolgers, en bij het ingaan van de laatste ronde werd duidelijk dat de winnaar bij de drie koplopers gezocht moest worden. De uiteindelijke sprint werd al van ver aangegaan en met een uiterste laatste jump kon de renner uit Veen nog voorbij zijn tegenstander komen. Twee overwinningen in vijf dagen tijd, Nieuwkoop kon het seizoen niet beter beginnen. 

Meer foto’s via deze link

 

Bron: Digitaalburg.com

Schrijver: Digitaalburg.com

Fotograaf: rivierenland sport, digitaalburg.com