Aansluiting Wichard de Pontlaan op rotonde Steenweg 1 mei open

De gemeente Zaltbommel opent maandag 1 mei de aansluiting van de Wichard van Pontlaan op de rotonde Steenweg. Voor fietsers verandert de fietsstructuur rondom de rotondes Steenweg/Wichard van Pontlaan en Thorbeckestraat. Het verkeer voor het politiebureau op de Steenweg en op de rotondes is vanaf 1 mei eenrichting.

Wethouder Han Looijen: “Ik ben blij dat de werkzaamheden zijn afgerond. Nu kunnen de fietsers en automobilisten deelnemen aan het verkeer zonder dat ze elkaar in de weg zitten. De verkeerssituatie is nu veiliger en overzichtelijker.”

Extra parkeerplaatsen
Bij de sportverenigingen Nivo Sparta en MHC Bommelerwaard zijn meer dan 100 extra parkeerplaatsen. Ook zes mindervalidenparkeerplaatsen en er is een parkeer- en keervoorzieningen voor bussen.

Fiep Westendorplaan
De Fiep Westendorplaan gaat op 1 mei ook open. In die laan plaatste de gemeente drempels en wegversmallingen om de snelheid van het verkeer te verminderen.

Verkeersregelaars
De komende periode zet de gemeente verkeersregelaars in. Ook staan er borden langs de weg om de nieuwe structuur aan te geven en het fietsverkeer in goede banen te leiden.

Bron: gemeente Zaltbommel