Ri4daagse 2017: 17 t/m 20 augustus

 

17 augustus. 08:00 – 20 augustus. 17:00

 

Info Ri4daagse 2017 

Dit jaar gaan we naar het westen, met twee nieuwe routes vanaf Zaltbommel tot Loevestein. 

Je kunt genieten van  mooie ronden, struintochten met veel vaartochtjes en weer een dagdeel fietsen. Onderweg verrassingen, natuur- en cultuurbeleving, wat lekkers te eten/drinken en streektalenten! Ook dit jaar is de startplek tevens eindpunt voor die dag. 

De routes zijn dit jaar als volgt: 

17 aug.
Fort Vuren – Brakel – Fort Vuren: ronde struinen met pontjes

Start: Fort Vuren

Lunch buiten: in de uiterwaarden vlakbij de pont

18 aug.
Zaltbommel – Brakel – Zaltbommel:  enkeltje varen,  enkeltje struinen

We starten met een vaartocht, worden afgezet in Brakel en struinen terug naar Zaltbommel

Start: partyboot De Princehof, haven Zaltbommel

Lunch buiten: in de Breemwaard

19 aug.
Druten – Beuningen: struinen zuidoever, fietsen noordoever (in twee groepen, tegengesteld)

Start: Tabaksplant, Afferden

Lunch binnen: Dijkmagazijn Beuningen en kerkje Slijk-Ewijk (bij kerkje: fietswissel)

20 aug.
Tiel – Varik: ronde struinen met pontjes

Start: kasteel Ophemert

Lunch binnen: in Dreumel 

De struintochten kunnen pittig zijn omdat ze deels door ruig gebied over strandjes en door uiterwaarden gaan. Met een lengte van circa 19 km struinen/wandelen per dag is een goede conditie zeker gewenst!

Desgewenst kun je gebruik maken van bijzondere lunches veelal midden in de natuur! We maken zo veel mogelijk gebruik van duurzame producten uit de streek, je kunt overdekt zitten en krijgt elke dag een warme consumptie.

Deelnamekosten zijn 100 euro. Lunch kost 11 euro per persoon per dag. Aanmelden via deze link

http://www.ri4daagse.nl/aanmelden-2017/

Stichting Ri4daagse

Stichting Ri4daagse organiseert van 17 t/m 20 augustus 2017 voor de vierde keer de Ri4daagse als evenement met als belangrijkste doel de schoonheid van Rivierenland / ’t Waalweelde gebied te laten beleven door struiners/wandelaars. 

Algemene informatie 

Wat is een Ri4daagse? 

Een 4 daags wandel-, struin-, vaar- en fietsevenement voor de natuur-en cultuurliefhebber. De Waal en haar dynamische uiterwaarden, dijken, schouwpaden en aangrenzende binnendijkse gebieden zijn het decor om de weelde van de Waal te kunnen beleven. Anders dan andere wandelvierdaagsen, waarbij de afstand en prestatie centraal staan, staat bij de Ri4daagse de beleving centraal, waarbij maximaal 20 km gestruind wordt.

 Missie Ri4daagse 

Burgers, bedrijven en overheden bewust maken van de schoonheid en het nut van de natuur in Nederland. Daarbij is er aandacht voor de rijke natuur en cultuur en vele ontwikkelingen die daarop van invloed zijn. De Ri4daagse stimuleert individuen, bedrijven en instellingen hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en hun keuzes worden gemaakt op basis van duurzame verbindin gen. Het doel een duurzame Waal-Weelde wereld te creëren waarin wij en volgende generaties naar hartelust kunnen leven en genieten.

Visie Ri4daagse 

Door het organiseren van dit evenement betrekken we mensen bij de thema’s natuur, water en cultuur. Struinen/wandelen is een ontspannende bezigheid waarbij mensen , even helemaal los van hectiek van alle dag, eenvoudig in contact komen met elkaar en de natuur. Als mensen genieten van de mooie natuur, het landschap en de cultuur ziet men eerder de waarde, nut en noodzaak van maatregelen. Hierdoor is men eerder bereid hieraan concreet bij te dragen. 

Duurzame ontwikkeling voor mens en natuur.

Duurzaam toerisme is een belangrijk aspect bij de ontwikkeling van het idee Ri4daagse. Economische ontwikkeling maar dan niet ten koste van de natuur, want er komt energie uit de natuur, energie die we nodig hebben voor o.a. zingeving, aandacht, respect, verbinding, gezondheid en vergroten van onze levenskracht. De ambitie van de Ri4daagse is een bijdrage leveren om mens en natuur te verbinden.

Bron: Beleef - Bommelerwaard en regio