Energiemarkt Bommelerwaard

Komt u op vrijdag 3 november naar de Energiemarkt Bommelerwaard? Dit jaar is de Energiemarkt bij Dubotechniek aan het Van Voordenpark 5a in Zaltbommel.

 

U bent van 17 tot 21 uur van harte welkom in deze belevingswereld! De entree is gratis.

 

Programma

 

Tijdens de energiemarkt krijgt u van duurzame energiespecialisten informatie, advies en tips over energiebesparing en over het opwekken van energie. Ook zijn er diverse workshops.

 

Door bewuster om te gaan met energie kunt ook u gemakkelijk bijdragen aan een beter milieu. Bovendien is het goed voor uw portemonnee. U bent vast benieuwd wat we voor u in petto hebben. Een greep uit het aanbod:

◾Workshop ‘Aardgasvrij wonen’: Tijdens deze workshop hoort u alles over wat aardgasvrij wonen inhoudt en wat de alternatieven zijn. U kunt deelnemen aan een van de drie workshops. De tijden zijn van 17.15 tot 18.15 uur, van 18.30 tot 19.30 uur en van 19.45 tot 20.45 uur. Per workshop is plek voor ongeveer 30 personen. U kunt u vooraf niet aanmelden, zorg dus dat u op tijd bij de zaal bent. Als u een recente energierekening meeneemt, krijgt u ook inzicht in uw persoonlijke situatie. Deze workshop wordt verzorgd door het Klimaatverbond en de Lokale Energie Etalage.

◾Workshop ‘Elektrisch rijden’: Bent u benieuwd naar hoe interessant elektrisch rijden eigenlijk is? Dan nodigen wij u van harte uit bij deze workshop. De workshop vindt plaats van 18.30 tot 19.00 uur.

◾Het Isolatie Collectief informeert u graag over de voordelen van het collectief inkopen van energie met het online inmeten op afstand. Samen isoleren betekent samen besparen op de kosten. Deze combinatie levert u 20% collectiviteitskorting op. Op www.zonenisolatiecollectief.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

◾Neem ter plaatse een kijkje in de energiezuinige demowoning van Dubo.

 

Daarnaast vindt u op de energiemarkt alle informatie over warmtepompen en WarmteTerugWinning (WTW), de laatste ontwikkelingen op het gebied van LED-verlichting, zonnepanelen en slimme meters. Ook hoort u meer over wat de functie van infraroodpanelen is, hoe een energieadvies werkt en de stand van zaken over energiezuinig of energieneutraal bouwen.

 

Volop ingrediënten dus voor een bezoek aan onze Energiemarkt op vrijdag 3 november!

 

Energiemarkt Bommelerwaard

 

Alweer voor het derde jaar op rij vindt de Energiemarkt plaats. De gemeente Zaltbommel organiseert de Energiemarkt voor het eerst in samenwerking met de gemeente Maasdriel.

 

Deelnemers Energiemarkt 2017

◾Leranti, Infrarood panelen, HR glas

◾Nibe, warmtepomp

◾Rodrie, WTW, ventilatie

◾Lysno, LED

◾Klimaatverbond/LEE, workshop aardgasvrij, de alternatieven

◾VKV/Soldu, workshop elektrisch rijden

◾Alliander, Slimme meter

◾Soldu, Zonnepanelen

◾Zonisolatiecollectief.nl, Isolerende maatregelen

◾Pennings Bouw, energiezuinig bouwen

◾Verstegen, energiezuinige apparaten

◾EVHB, solarpark Ketelsteeg, burgerparticipatie

◾Coop Bommelerwaar, projecten Bommelerwaar-stroom

◾Energieloket, verduurzaming huiseigenaren

◾Energitie, alles over energieadvies

◾K&M-Montage, zonneboiler, pelletkachel

◾Dubo, energiezuinige demo-woning

◾BeterBad, slim watergebruik douche

◾Gemeenten Zaltbommel/Maasdriel, informatiebalie

◾Schilderscentrum Gameren – Isolerende beglazing

Bron: Beleef - Bommelerwaard en regio