Ruimere starterslening geeft starters meer keuze

De starterslening, die starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid biedt om op een verantwoorde manier extra te lenen, is verruimd. Vanaf 28 december 2017 komen woningen met een koopsom van maximaal €200.000,- in aanmerking voor een starterslening. Dat stelde de Zaltbommelse gemeenteraad op 14 december vast.

 

De starterslening is maximaal €25.000,-. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en de (eerste) hypotheek bij de bank. Wethouder Bragt: “Het aanbod aan woningen tot twee ton is net iets groter. Hierdoor hebben starters meer keuze.”

 

Extra budget beschikbaar

De gemeenteraad stelde €300.000,- extra beschikbaar voor startersleningen zodat deze regeling voorlopig kan worden gecontinueerd. De nieuwe regels treden op 28 december 2017 in werking.

 

Eerder maximale verwervingskosten

Eerder kwamen starters alleen in aanmerking voor de lening als de maximale verwervingskosten twee ton waren. Daar ging dan nog zo’n zes procent aan bijkomende kosten vanaf. Zoals overdrachtsbelasting, notariskosten, hypotheekadviseur en de akte van levering. Dan bleef een besteedbaar bedrag voor de woning over van maximaal €188.679,-.

Bron: Gemeente Zaltbommel

Schrijver: gemeente Maasdriel