Bloeiende zonnestraal als Kerstcadeau voor Ontmoetingstuin Ammerzoden!

De Ontmoetingstuin in Ammerzoden, een initiatief van de Stichting Ontmoetingstuin Ammerzoden, wordt alweer mooier: dit voorjaar zal de eerste, prachtige zonnestraal van gemengde botanische verwilderingsbollen de bloeiende verbinding vormen tussen het Zonnelied en het dorp! Bollenbedrijf Koninklijke JUB Holland in Noordwijkerhout heeft de Ontmoetingstuin een speciaal aanbod gedaan dankzij medewerking van de Zaltbommelse tuinontwerper Carien van Boxtel die hiervoor een speciaal mengsel van botanische narcissen heeft samengesteld. Met dank aan JUB Holland en de steun van BrabantZorg kunnen deze en aanvullende verwilderingsbollen deze week in de Ontmoetingstuin geplant worden. Op woensdagmiddag 20 december a.s. vanaf 13.30 uur gaan de laatste van de bijna 2500 bollen de grond in. In de toekomst wil JUB Holland veel vaker samen met bewoners aan de slag met bollen in het openbaar groen!

Vanaf maart tot en met half mei zal de Ontmoetingstuin ieder jaar opnieuw stralen als nooit tevoren, en bovendien ruiken veel soorten uit het mengsel heerlijk. De moeite waard om een kijkje te gaan nemen.

Bovendien valt er nu ook al veel moois te zien in de sfeervol versierde tuin inclusief Kerststal en wensboom! De vrijwilligers van de Ontmoetingstuin hebben een Kerststal gemaakt waarin men kan figureren als Jozef, Maria of Koning. De gezichten van de Kerstfiguren kan je wegklappen waarna je je eigen gezicht door het bord kan steken. Maak hiervan een mooie foto van je familie of vrienden en stuur deze naar de Facebookpagina van Ontmoetingstuin Ammerzoden.

De leukste en origineelste foto wint een prijs!

De wensboom wordt gevuld met persoonlijke berichten van mensen uit het dorp. Kinderen van Basisschool de Schakel hangen op donderdag 21 december vanaf 19.30 uur per klas een wens in de boom als ze met de lampionnenoptocht door de tuin wandelen op weg naar de Kerstviering in de kerk.

Bron: Stichting Ontmoetingstuin Ammerzoden

Schrijver: Fhreja Deckers