Expositie Jenny Ymker in kasteel Ammersoyen

In kasteel Ammersoyen is van 4 februari t/m 4 maart  een expositie te zien van het werk van Jenny Ymker. Deze Tilburgse kunstenares maakt foto’s die zij laat verweven tot gobelins (wandtapijten).

 

Van oorsprong waren gobelins bedoeld ter isolatie van de koude binnen muren van kastelen en paleizen. Maar al heel vroeg werd ook de decoratieve functie van deze wandtapijten erg belangrijk. Van oudsher worden er op gobelins verhalen afgebeeld. Ymker gebruikt de hedendaagse vorm van deze oude weeftechniek om verhalen van nu af te beelden. Een bijzondere situatie, plek of gebeurtenis kan voor haar de aanleiding zijn om een nieuw verhaal te gaan verbeelden. Verhalen in haar werk gaan over de mens die zich probeert staande te houden in een wereld die sterk aan het veranderen is. Opmerkelijk is dat de kunstenares zelf in al haar werken figureert.

 

Aanleiding voor de tentoonstelling is een boek over haar werk welke begin februari verschijnt. Het boek Jenny Ymker is te koop in de kasteelwinkel van Ammersoyen. Haar werk wordt vertegenwoordigd door Jan van Hoof Galerie, Vughterweg 58-60, -s’Hertogenbosch.

 

De expositie is te bezichtigen tijdens een bezoek aan het kasteel op 4,18 en 25 februari en zondag 4 maart tussen 11.00 en 17.00 uur. Entree met museumkaart of donateurspas van GLK is gratis.

 

Adres: Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1 in Ammerzoden

Meer informatie: www.glk.nl/ammersoyen of www.janvanhoofgalerie.nl

Bron: Gemeente Zaltbommel