Kom naar de gezondheidsmarkt op 7 februari

Wethouder Buwalda opent al schaatsend de eerste gezondheidsmarkt op woensdag 7 februari in Aalst. Bezoekers ontdekken er hoe zij zelf op een simpele en leuke manier aan de verschillende aspecten van hun gezondheid kunnen werken. Er zijn veel leuke activiteiten, zoals een ijshockeyclinic en een informatiemarkt over de vele aspecten van gezondheid. De gezondheidsmarkt is van 13.00 tot 17.00 uur in ’t Gement in Aalst. De markt is voor jong en oud en de entree is gratis.

 

Wethouder Buwalda: “Gezondheid is voor iedereen anders én het gaat iedereen aan. Dat zullen bezoekers op de markt ontdekken en beleven. Ik hoop dat de gezondheidsmarkt mensen zich laat realiseren dat er veel verschillende dingen bijdragen aan iemands gezondheid en dat mensen geïnspireerd naar  huis gaan.”

 

Wat is er te doen?

Bij verschillende marktkraampjes kunt u terecht voor informatie over voorzieningen en activiteiten in het kader van gezondheid. Dat gaat verder dan lichamelijk gezond zijn. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van leven, zingeving en meedoen in de maatschappij. Verschillende aanbieders geven informatie en tips om gezondheid op deze gebieden te stimuleren. Hier hoort ook hulp vragen of regelen wanneer dat nodig is bij. Ook de Brandweer is aanwezig met de bijzondere RedAlert bus. Dit is een interactief voorlichtingsvoertuig, inclusief special effects, dat bezoekers een reëel beeld geeft van de risico’s in hun eigen omgeving. Daarnaast is er natuurlijk de schaatsbaan. Bezoekers kunnen hier gratis gebruik van maken en hoeven geen eigen schaatsen mee te nemen. IJshockeyclub Red Eagles uit Den Bosch geeft een ijshockeyclinic op de schaatsbaan. Aanmelden voor deze clinic kan ter plaatse. En de combinatiefunctionarissen van Spel& organiseren in de gymzaal activiteiten voor kinderen.

 

Volg de Facebookpagina Zaltbommel Gezond

De facebookpagina Facebook.com/ZaltbommelGezond is de plek waar u informatie vindt over de gezondheidsmarkt maar ook over andere informatie en activiteiten die horen bij Positieve Gezondheid. De gemeente deelt er activiteiten die worden georganiseerd in de gemeente (bijvoorbeeld door partners en inwoners). Ook vertellen verschillende personen wat positieve gezondheid voor hen is. Volgt u deze pagina al?

 

2018 jaar van Positieve gezondheid

De gemeente Zaltbommel wil er, samen met haar partners, voor zorgen dat inwoners gezond kunnen blijven of worden. Daarom stelt de gemeente het komende jaar Positieve Gezondheid centraal. Het is een positieve benadering van gezondheid waarbij het accent ligt op wat het leven betekenisvol maakt. Hiervoor stelde zij een gezondheidsbeleid op. Hierin staat wat de gemeente rondom dit thema doet. Naast positieve gezondheid is en blijft er aandacht voor thema’s zoals alcohol, drugs, gezonde leefstijl en depressie. De gemeente werkt daarnaast aan bewustwording rondom de benadering van gezondheid. Ze gaat het komende jaar in gesprek met inwoners over hun eigen gezondheid. Samen met hen en haar partners geeft de gemeente invulling aan wat er nodig is om aan de eigen gezondheid te gaan of blijven werken.

Bron: Beleef - Bommelerwaard en regio