Straten binnenstad krijgen in de zomer een opknapbeurt

De bestrating in  de Boschstraat, Gasthuisstraat, Gamerschestraat, Waterstraat en de Markt in Zaltbommel krijgen een opknapbeurt. Ook komt er nieuw straatmeubilair in het winkelgebied. Het werk begint op zijn vroegst in mei. Inwoners die vragen of opmerkingen hebben over het ontwerp of over het ontwerp van het nieuwe staatmeubilair zijn welkom op een inloopavond op 21 februari.

 

Bestratingswerkzaamheden

De gemeente herstraat de trottoirs in de Boschstraat, Gasthuisstraat en Gamerschestraat. In de Boschstraat en de Gasthuisstraat komt extra groeiruimte voor de bomen. De toegankelijkheid wordt beter doordat de parkeerplaatsen rondom de bomen op gelijke hoogte met de trottoirs komen. In de Waterstraat en op de Markt pakt de gemeente verzakt straatwerk aan.

 

Nieuws straatmeubilair

De gemeente liet een nieuw ontwerp maken voor het straatmeubilair in de binnenstad. Het gaat om een ontwerp voor een zitbank, afzetpaal, fietsenrek, prullenbak en boombeschermingsbeugel. Ook bij toekomstige uitbreiding en vervanging van bestaand meubilair in de binnenstad wil de gemeente dit ontwerp gebruiken.

 

Inloopavond 21 februari

De gemeente organiseert op 21 februari een inloopavond tussen 19.00 en 21.00 uur bij In de Roos aan de Markt in Zaltbommel. Bewoners, ondernemers van de Zaltbommelse binnenstad en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De gemeente licht dan toe wat er precies gaat gebeuren en toont het nieuwe straatmeubilair. Bezoekers kunnen hun reactie geven op het nieuwe straatmeubilair en kunnen er terecht met vragen of opmerkingen over de werkzaamheden. De reacties neemt de gemeente vervolgens mee bij de uitwerking van de plannen. U kunt gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig.

Bron: Beleef - Bommelerwaard en regio